Ειδήσεις /

Ιδέες για Κολατσιό!

Σχολή Χατζήβεη - Ιδέες για Κολατσιό! - 9/9/2017

Γράφει ο Άκης Πετρετζίκης.

Το κουδούνι ετοιμάζεται να χτυπήσει  και η σχολική χρονιά να ξεκινήσει ...Γι’ αυτο και εγω, για να την κάνω πιο ιδιαίτερη για τα παιδιά, σας έχω ετοιμάσει υπέροχες, υγιεινές συνταγές και νοστιμότατα σνακ για το διάλλειμα που απλά θα λατρέψουν, όπως άλλωστε και εγώ.Για να ξεφύγουμε λοιπόν, από τα απλά κλασικά σάντουιτς και τα πεϊνιρλί του κυλικείου, αλλά και για να εμπλουτίσουμε τις διατροφικές τους συνήθειες σας έχω ένα μυστικό.Σε κάποιες απ΄αυτές τις συνταγές, θα βάλουμε υλικά απαραίτητα για τη σωστή διατροφή τους, που συνήθως αποφεύγουν όποτε τους τα σερβίρετε.  Τώρα, θα δέσουν υπέροχα σ’ αυτές τις πεντανόστιμες συνταγές - εμπλουτισμένες με τις απαραίτητες βιταμίνες και με υψηλή διατροφική αξία - με αποτέλεσμα να σας τις ζητάνε ξανά και ξανά.Ξεκινώντας, σας προτείνω διάφορες πίτες και ζύμες που όχι απλά θα αρέσουν στα παιδιά, αλλά θα διασκεδάσετε και εσείς δημιουργώντας τες. Eίναι εύκολες, μυρωδάτες και ότι πρέπει για ένα χορταστικό δεκατιανό στο διάλλειμά τους.Αρχικά, έχουμε τα τυροπιτάκια με κοτόπουλο, όπου έχετε την ελευθερία να χρησιμοποιήσετε ότι μυρωδικά θέλετε καθώς και ανθότυρο ή ενναλακτικά ρικότα. Πολύ ελαφρά, με λίγες θερμίδες σε μόλις 1 ώρα θα έχετε 30 υπέροχα τυροπιτάκια για να «φορτώσετε» στο κολατσιό τους.

Αν είστε όμως λάτρεις της γνωστής σε όλους τυρόπιτας, προτιμήστε την σπιτική, φτιαγμένη από τα χεράκια σας. Δείτε το σύντομο βίντεο που σας έχω ετοιμάσει και θυμηθείτε με όταν θα ξερογλύφονται και τα παιδιά αλλά και εσείς.

Για μια πολύ υγιεινή επιλογή, διαλέξτε τα ατομικά πατατοστιφτάρια ή τις φριτούρες με μπρόκολο όπου χρησιμοποιώντας ως απαραίτητα συστατικά το πράσο και τις πιπεριές ή το μπρόκολο, 3 λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη Α, C, D, σίδηρο, μαγνήσιο και ασβέστιο καθώς και χαμηλά σε θερμίδες, θα τους τα “επιβάλλετε” χωρίς καν να το αντιληφθούν.

Kαι αν θέλετε να φτιάξετε το διαχρονικό τοστάκι, ετοιμαστείτε να φτιάξετε το δικος σας ψωμί με καστανό ρύζι. Κατάλληλο, αν το παιδί σας έχει δυσανεξία στη γλουτένη και με σύμμαχο το καλαμποκάλευρο, τη μαγιά και το σουσάμι θα μονοπωλήσετε σίγουρα τις διατροφικές του συνήθειες στο σχολείο.

Με παρόμοια υλικά, αλλά χρησιμοποιώντας και αλεύρι, μπορείτε να φτιάξετε bagels. Πρόκειται για τα στρογγυλά ψωμάκια με την τρύπα στη μέση που είναι πλέον γνωστά σε πολλές χώρες και συνοδεύονται όμορφα με διάφορα τυριά αλλά και αλλαντικά. Επίσης μία αγαπημένη μου συνταγή είναι αυτή για το σπιτικό ψωμί του τοστ! Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας το αγαπημένο σας σνακ, να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη και να σας κρατήσει για μήνες. Αν και πιστέψτε με δεν πρόκειται να σας κρατήσει τόσο καιρό γιατί θα το έχετε φάει όλο!

Για να μην καταφύγουν επίσης σε τσιπς και κάθε λογής πατατάκια, επιλέξτε να τους φτιάξετε τα κρακεράκια χωρίς γλουτένη που θα τα έχετε έτοιμα σε μόλις 30 λεπτά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι.

Τέλος, αν θέλουμε να συμπεριλάβουμε στο κολατσιό τους και κάτι για τη μεσημεριανή λιγούρα προτιμήστε τις μπάρες με ξηρούς καρπούς και πορτοκάλι που είναι ελαφριές, ισορροπημένες σε ζάχαρη και μέλι και πλούσιες σε βρώμη ή τις υπέροχες τρούφες γάλακτος με μπισκότα – πολύχρωμες, με άρωμα κανέλας και έτοιμες σε 20 λεπτά μόνο.

Ελπίζω να αφήσετε τα παιδιά σας ξετρελαμένα με αυτές τις θρεπτικές και πιο ιδιαίτερες συνταγές, να τις κάνετε δικές σας δημιουργώντας τους δικούς σας συνδιασμούς και φυσικά να τις λατρέψετε και εσείς μαζί τους!Καλή μας όρεξη λοιπόν, σε μικρούς και μεγάλους και καλή σχολική χρονιά!Για περισσότερες παιδικές συνταγές βρείτε περισσότερες επιλογές εδώ!

Πηγή:akispetretzikis.com