Ειδήσεις /

Βραδιά Ερευνητή 2017

Σχολή Χατζήβεη - Βραδιά Ερευνητή 2017 - 20/9/2017

H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Η έρευνα ανοίγει τις πόρτες της στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και στο ευρύτερο κοινό! Πειράματα, δρώμενα ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, διαγωνισμοί και ποικίλες πρωτότυπες εκδηλώσεις!

Στην Αθήνα, η φετινή βραδιά του  θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254 (παράλληλη εκδήλωση: ΕΜΠ – στην οδό Πατησίων στις 29 Σεπτεμβρίου! 

Δραστηριότητες των φορέων διοργάνωσης

Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών  «Δημόκριτος»

Ο Δημόκριτος παρουσιάζει, στη Βραδιά του Ερευνητή στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» , διαδραστικές εκπαιδευτικές δράσεις, πειράματα, καινοτόμα προϊόντα, παρουσιάσεις και επιδείξεις αποτελεσμάτων από τα ερευνητικά προγράμματα των πέντε Ινστιτούτων του: «Νανοεπιστήμης & Νανοτεχνολογίας», «Πυρηνικών & Ραδιολογικών Επιστημών & Τεχνολογίας, Ενέργειας & Ασφάλειας»,  «Βιολογικών Επιστημών & Εφαρμογών», «Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών» και «Πυρηνικής & Σωματιδιακής Φυσικής».Δες εδώ τις δράσεις που θα παρουσιαστούν.

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (EAA) συμμετέχει στη Βραδιά του Ερευνητή στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με πλήθος δράσεων που στοχεύουν να επικοινωνήσουν στο ευρύ κοινό την έρευνα που πραγματοποιείται στα τρία Ινστιτούτα του (Περιβάλλοντος, Αστρονομίας/Διαστήματος και Γεωδυναμικό Ινστιτούτο).Δες εδώ τις δράσεις που θα παρουσιαστούν.

Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών

Το ΕΛΚΕΘΕ συμμετέχει στη κεντρική Βραδιά του Ερευνητή στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με μια σειρά αλληλεπιδραστικών δράσεων καθώς και με εκπαιδευτικά εργαστήρια. Θα σου μάθει πως καθαρίζεται η θάλασσας από πετρελαιοκηλίδαΔες εδώ τις δράσεις που θα παρουσιαστούν.

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών το μόνο ερευνητικό κέντρο της Χώρας που συνδυάζει έρευνες στον τομέα των θετικών και ανθρωπιστικών επιστημών, δίνει και πάλι το επιστημονικό του παρών στη Βραδιά του Ερευνητή στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» .Δες εδώ τις δράσεις που θα παρουσιαστούν.

Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»

Για ακόμα μια χρονιά το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” συμμετέχει δυναμικά στις εκδηλώσεις της Βραδιάς του Ερευνητή, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια εμπειρία επιστήμης, τεχνολογίας και ψυχαγωγίας.Δες εδώ τις δράσεις που θα παρουσιαστούν.

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

To Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού συμμετέχει στη κεντρική Βραδιά του Ερευνητή  με διαδραστικές προβολές Εικονικής Πραγματικότητας ελεγχόμενες από το θεατή, και όχι στατικές. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία εμβύθισης στον εικονικό κόσμο, που χαρακτηρίζεται από άμεση ανταπόκριση, ευελιξία, πρωτοτυπία και ζωντάνια.Δες εδώ τις δράσεις που θα παρουσιαστούν.

Δες εδώ τις Δραστηριότητες άλλων φορέων

Χώρος ΔιεξαγωγήςΊδρυμα Μείζονος ΕλληνισμούΠειραιώς 254Ταύρος, Αθήνα 177 78 Ελλάδα + Χάρτης GoogleΙστοσελίδα: http://ime.gr/